Kustantamon periaatteet

Kunnioitamme ilmaisun vapautta ja moniäänistä keskustelua. Perustellut mielipiteet ja kannanotot  ovat aina arvokkaita, vaikka olisimmekin asioista eri mieltä.

Jokaista kustannettua kirjaa kohti tehdään valtava määrä luovaa, teknistä ja raakaa työtä.

Jokaista painettua kirjaa kohti kulutetaan luonnonvaroja ja käytetään energiaa, jotta lukija saisi nauttia luovan prosessin tuottamasta elämyksestä.
Kirja ei ole kertakäyttötuote, vaikka maailman käyttöliittymässä onkin nykyään useammin pikseleitä kuin paperia ja painomustetta.

Arvostamme kaikkia kirjoja, niiden tekijöitä ja lukijoita. Emme halua kirjan olevan osa jäteongelmaa, vaan siitä pitäisi löytyä vastaus.
Siksi painamme harkiten, vältämme turhaa varastointia ja hinnoittelemme tuotteemme kunnioittaen tehtyä työtä ja siitä maksettavaa korvausta.

Vuodesta 2020 alkaen olemme painattaneet kaikki kirjamme Suomessa, Helsingin Pitäjänmäessä. Muutos nostaa painokulujamme noin kolmanneksella verrattuna aiempaan. Se on tietoinen valinta, jolla parannamme toimitusketjumme luotettavuutta ja tuemme kotimaassa tehtävää työtä, jota tekemällä suurin osa meidänkin asiakkaistamme elää joka päivä.

Lue Kustannus Mäntypuron syntytarina klikkaamalla tätä linkkiä!

* * * * *

Käsikirjoitustarjoukset

Emme tällä hetkellä ota vastaan uusia käsikirjoituksia kustannettavaksi. Sen sijaan tarjoamme palvelukustantamista, johon valitsemme sopivat käsikirjoitukset tai valmiiksi taitetut teokset. 

Palvelukustantamisella laajennamme palveluamme sinne, minne kaupalliset edellytykset ja ajankäyttö eivät yllä. Valitsemme palvelukustanteet samalla huolella kuin täyskustanteetkin. Jos kiinnostuit, tarjoa käsikirjoitustasi meille niin tutustumme siihen ja arvioimme, onko meillä mahdollisuus tehdä Sinulle tarjous kirjasi palvelukustantamisesta.

Palvelukustannuksessa kirjailija sitoutuu ostamaan ennalta sovitun painoksen kirjasta ja huolehtimaan sen markkinoinnista. Tarjoamme vastineeksi hiilineutraalia painatuspalvelua, editointi- ja oikolukuapua sekä muuta tukea kirjan julkaisemista suunnittelevalle. Muistathan myös, että kaikki painotuotteemme ovat Avainlippu-tuotteita ja tukevat suomalaista työtä.