Kustantamon periaatteet

Kustannus Mäntypuro on riippumaton taiteen kustantaja, joka tavoittelee voittoa reilussa pelissä.

Kunnioitamme ilmaisun vapautta ja moniäänistä keskustelua. Perustellut mielipiteet ja kannanotot  ovat aina arvokkaita, vaikka olisimmekin asioista eri mieltä.

Nimikemäärämme on pieni mutta pidämme kiinni korkeasta tasosta. Emme kilpaile myyntiluvuissa suurimpien kanssa, mutta emme myöskään painata kirjoja hyllyyn tai hävitettäväksi.

Koska olemme pieni ja ketterä toimija, myös kiinteät kulumme ovat pienemmät. Voimme hinnoitella tuotteemme asiakasystävällisesti ja silti pärjätä pienilläkin painoksilla.

Viestimme on, ettei kirjan arvo laske kahdessa vuodessa nollaan. Jokaista Suomessa kustannettua kirjaa kohti on tuhat* julkaisematonta käsikirjoitusta, joihin on uhrattu mittaamaton määrä aikaa, vaivaa ja elämää. Jokaista kustannettua kirjaa kohti tehdään valtava määrä luovaa, teknistä ja raakaa työtä.

Jokaista painettua kirjaa kohti kulutetaan luonnonvaroja ja käytetään energiaa, jotta lukija saisi nauttia luovan prosessin tuottamasta elämyksestä.
Kirja ei ole kertakäyttötuote, vaikka maailman käyttöliittymässä onkin nykyään useammin pikseleitä kuin paperia ja painomustetta.

Arvostamme kaikkia kirjoja, niiden tekijöitä ja lukijoita. Emme halua kirjan olevan osa jäteongelmaa, vaan siitä pitäisi löytyä vastaus.
Siksi painamme harkiten, vältämme turhaa varastointia ja hinnoittelemme tuotteemme kunnioittaen tehtyä työtä ja siitä maksettavaa korvausta.

Vuodesta 2020 alkaen painatamme kaikki kirjamme Suomessa. Muutos nostaa painokulujamme noin kolmanneksella verrattuna aiempaan.
Se on tietoinen valinta, jolla parannamme toimitusketjumme luotettavuutta ja tuemme kotimaassa tehtävää työtä, jota tekemällä suurin osa meidänkin asiakkaistamme elää joka päivä.

Sillä mekin olemme täältä kotoisin.

* alan suurten toimijoiden usein esittämä arvio julkaisukynnyksestä.

Lue Kustannus Mäntypuron syntytarina klikkaamalla tätä linkkiä!

* * * * *

Käsikirjoitustarjoukset

Käsikirjoituksia voi tarjota sähköpostitse tai kirjeitse, mutta huomioi ensin tämä:

Julkaisemme pääsääntöisesti vain 1-2 nimikettä kerrallaan ja sitoudumme tekijöiden kanssa yleensä 2 vuoden sopimukseen, jonka aikana keskitämme kaiken tarmon valmiin tuotteen myyntiin, jotta voisimme toimia periaatteidemme mukaisesti.

Seuraava suuri satsauksemme, Kaisa Halmkronan Kaimahaltiat tuotiin julkisuuteen helmikuussa 2020.
Uskomme ja toivomme, että siitä tulee pitkä ja antoisa luku hienoon tarinaamme. Toivottavasti Sinäkin olet mukana tällä matkallamme.