Hyvää suomalaisen luonnon päivää!
Minne menet korpikolva? on Kustannus Mäntypuron ensimmäinen palvelukustanne.

Hyvää suomalaisen luonnon päivää!

Tänään esittelemme Kustannus Mäntypuron uusimman julkaisun, joka on samalla monella tapaa erilainen kuin aiemmat.

Minne menet korpikolva? on Kustannus Mäntypuron ensimmäinen palvelukustanne. Kirjan on kirjoittanut Antti Savolainen osana opintojaan HUMAKissa ja upean kuvituksen on loihtinut graafikko Noora Launonen. Tarina muistuttaa meitä luonnon ainutkertaisuudesta ja ihmisen suuresta vaikutuksesta, niin hyvässä kuin pahassakin.

Toinen uutuus on se, että tämä teksti ei ole kyseisen kirjan mainos perinteisessä mielessä. Tätä kirjaa et voi ostaa mistään. Projekti on saanut rahoitusta Metsähallituksen Beetles LIFE -hankkeen puitteissa ja koko painos menee jakeluun suomalaisille kirjastoille. Harkinnassa on myös ilmaisen e-kirjan tekeminen, jolloin kirja olisi kaikkien saatavilla sähköisiä kanavia pitkin.

Miten kaikki sai alkunsa?


Kustantamomme pääsi mukaan Antin yhteydenoton myötä ja samalla kokeilimme ensi kertaa palvelukustantamisen konseptiamme. Kustannus Mäntypuro huolehti paitsi painatuksesta, myös oikoluvusta ja editoinnin avustamisesta ja tietenkin koko painoksen hiilijalanjälki hyvitettiin istuttamalla puita Kouvolan Karhusuolle. Yksi merkittävä syy oli myös kirjan aihe. Joka tuntee periaatteemme, tietää hyvin miksi.

Olemme kiitollisia, että Antin valinta kohdistui juuri meihin ja saimme olla mukana tässä tärkeässä hankkeessa ja kiitämme Nooraa, joka myös taittoi teoksen. Siitä tuli upea!

Nautitaan luonnosta vastuullisesti ja muistetaan oma vastuumme sen säilymisessä. Koko maailman ihmiset mahtuisivat Inarin kokoiselle alueelle, jos jokaiselle varattaisiin oma neliömetri kunnan maapinta-alasta. Kun aika hyvästelee meidät, useimmat meistä asetellaan kahden neliön alalle ja asetetaan kivi paikan merkiksi. Enempää emme enää silloin tarvitse. Kuinka paljon tarvitsemme matkallamme, on yksin meistä itsestämme kiinni. Kuten tarina opettaa, joskus on hyvä korjata vanhaa tai miettiä, tarvitaanko uutta ollenkaan. Ja jos tarvitaan, mistä joudumme silloin luopumaan?

Suomalaisen luonnon päivänä 29.8. 2020
kotona Katajanokalla


Juho Raunio
Kustannus Mäntypuro

PS. Toivon, etteivät kaikki maailman ihmiset koskaan mene Inariin. Ainakaan kerralla.

****

Lue lisää täältä aikaisemmasta blogistamme siitä miksi haluamme olla hiilinegatiivinen kustantamo.

(Ai niin, korpikolva on uhanalainen kovakuoriainen. Metsähallituksen hankkeen sivuilta löytyvät kaikki kohdelajit. Tutustu muihin lajeihin sieltä, ja lainaa oheinen kirja oman kirjastosi kautta.)

Vastaa